Ik ben Martine Van Velthoven

High performance businesscoach voor CEO’s van KMO’s

Wie ben ik?

Ondernemer en getrouwd met Guy, mijn maatje. Mama van 2 schitterende dochters.

27 jaar geleden zette ik een KMO van ramen en deuren op de kaart in Oost-Vlaanderen en maakte er samen met mijn team een top of mind merk van.

Van startup bracht ik dit bedrijf naar een KMO met een + 12 M omzet, meer dan 50 werknemers, 6 verkooppunten met 12 verkopers, een centrale administratie en logistiek, 30 arbeiders en een 10 tal administratieve bedienden en technische opmeters.

Het was fantastisch om dit avontuur samen met mijn medewerkers te mogen schrijven. Ik kijk er met trots en dankbaarheid op terug.

Luisteren, kijken, analyseren, plannen, procedures opstellen, motiveren, feedback, bijsturen, doen, anticiperen… daar was ik elke dag mee bezig. Dat gaf me ontzettend veel energie.

Gestaag groeien en mooie resultaten behalen had voor mij als CEO ook een bangelijke keerzijde.

Permanente stress door de vele dagelijkse uitdagingen en de daarmee gepaard gaande  eindverantwoordelijkheid.

Slapeloze nachten vol gepieker over zorgen met klanten, leveranciers, personeel, afbetalingen,…

Steeds “AAN” staan. Door de nauwe verwevenheid tussen je privé leven en je bedrijf ben je steeds bezig in je hoofd en vaak mentaal afwezig tijdens gezinstijd of uitjes met vrienden.

De angst om te falen als jij niet alles onder controle hebt, bezorgt je het gevoel dat je je voor alles moet verantwoorden en dat iedereen permanent naar jou kijkt voor oplossingen.

Je moet vooruit, steeds maar door want jij MOET alles draaiende houden. Je loopt  constant op de toppen van je tenen, je bent prikkelbaar en lichamelijke klachten negeer je.

Zo deed ik dat gedurende jaren en dat lukte aardig. Aan de buitenkant was alles perfect.

Een plotse hevige hyperventilatie aanval thuis, alleen op ons appartement waar we net woonden, zette heel mijn leven in 1 moment op losse schroeven. Ik was heel bang en dacht dat ik ter plekke dood zou gaan.

Als CEO van een jong bedrijf, met personeel, leningen … had ik geen keuze. Ik moest doorgaan, het bedrijf draaiende houden. Maar hoe kon ik functioneren met die chronische aanvallen? Wie kon me helpen?Van coaches of andere inspirerende klankborden was er nog geen sprake. En naar de psycholoog gaan was taboe.

Ik was dus op mezelf aangewezen en dat was heel pittig.

Ik voerde dagelijks, zowel mentaal als fysiek, een uitputtende strijd om me in mijn rol  als CEO staande te houden.Consequent en gedisciplineerd deed ik dagelijks mijn ademhaling- en relaxatie oefeningen. Zo hield ik mij fysiek overeind. Ik kreeg terug grip op mijn lichaam en durfde mijn gevoel weer toe te laten. Grenzen stellen was de eerste stap in de goede richting.

Door veel zelfstudie en reflectie leerde ik anders te kijken naar mijn gedachten, overtuigingen en gedrag.Ik kwam tot het confronterende  inzicht dat ikzelf het grootste obstakel was om mijn volledige potentieel naar buiten te laten komen.Toen ik daarmee aan de slag ging kwam ik terug in flow en ikzelf en mijn bedrijf bloeiden en floreerden als nooit daarvoor. Mijn gezin breidde uit met 2 fantastische dochters en een hond.

Dat proces vergde heel wat kostbare tijd en energie.

Tijd die ik niet kon steken in leuke dingen of interessante projecten in het bedrijf.Tijd komt niet terug en dat is best een confronterend feit.

Deze lijdensweg wil ik jullie ondernemers besparen, want geloof me, het kan echt anders.

Met mijn doorleefde ervaringen en kennis ontwikkelde ik mijn beproefde M+M+M= M3 totaalmethodiek.

Martine Van Velthoven portret

In 2017 verkocht ik mijn bedrijf met succes.Maar het ondernemerschap bleef!


High performance businesscoach voor CEO's van KMO's

Mijn 37- jarige kennis en ervaring als ondernemer, mentor en coach wil ik nu delen en doorgeven. Liefst aan zoveel mogelijk andere succesvolle en gedreven ondernemers die popelen om hun bedrijf naar een hoger level te tillen en zelf een evenwichtiger leven willen leiden. Je kan dit uiteraard alleen doen. Dat is prima, maar kost veel tijd en energie. Je kan het ook slim aanpakken en je laten gidsen door een ervaren ondernemer die die weg al eens met succes bewandeld heeft en weet hoe je dit aanpakt.

Benieuwd of ik jou kan helpen om jouw droombedrijf te realiseren?

Boek dan nu een vrijblijvende strategiesessie

Martine van velthoven business coach

DE 10 VRAGEN OM TE ONTDEKKEN OF JIJ LAST HEBT VAN PERFECTIONISME.

Bedankt

Check jouw mailbox voor de downloadlink met de 10 vragen

Loopbaanbegeleiding via Passion for Work

passion for work
Loopbaancheque vdab

Q-Lo Tryba

Tryba logo
Martine van velthoven business coach

Boek een strategiesessie

Mijn 37 jarige ervaring als ondernemer wil ik ook graag met jou delen.

Benieuwd of ik jou kan helpen?

Stel dan hieronder de vraag die je bezighoudt en ik contacteer je snel terug.

Boek je gratis call